S-a născut în 19 aprilie 1854 în comuna Șerbănești din fostul județ Tecuci. Clasele primare le-a urmat la Pensionul din Focșani înființat de tatăl său. Studiile secundare le-a făcut la Gimnaziul din Focșani și pe cele liceale la Liceul din Postdam, de lângă Berlin, împreună cu sora sa Sofia. Va urma cursurile de astronomie ale Universității din Berlin și între anii 1870-1874 cursurile politehnice la Școala Superioră Charlottenburg. Pregătit exemplar teoretic și practic s-a distins în țară ca un premergător al construcțiilor metalice și de beton armat chiar la scară mondială.
Colegiul Național "Anghel Saligny" din Brăila Liceul Teoretic "Anghel Saligny" din Tecuci Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" din Târgoviște Liceul Teoretic "Anghel Saligny" din Constanța Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" din Vaslui Liceul Tehnologic "Anghel Saligny" din Mioveni Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Călărași Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Târgoviște Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Sighetu Marmației Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Medgidia Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Baia Mare Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Buzău Școala Gimnazială "Anghel Saligny" din Slatina
S-a născut în 19 aprilie 1854 în comuna Șerbănești din fostul județ Tecuci. Clasele primare le-a urmat la Pensionul din Focșani înființat de tatăl său. Studiile secundare le-a făcut la Gimnaziul din Focșani și pe cele liceale la Liceul din Postdam, de lângă Berlin, împreună cu sora sa Sofia. Va urma cursurile de astronomie ale Universității din Berlin și între anii 1870-1874 cursurile politehnice la Școala Superioră Charlottenburg. Pregătit exemplar teoretic și practic s-a distins în țară ca un premergător al construcțiilor metalice și de beton armat chiar la scară mondială. A proiectat linii de cale ferată, silozuri, docuri, poduri, cel mai cunoscut și la vremea lui cel mai lung din Europa, cu o deschidere de 4088 m, fiind cel de la Cernavodă inaugurat în ziua de 21 octombrie 1890 în prezența Regelui Carol I. Până în 1909 a condus și lucrările de amenajare a Portului Constanța. Anghel Saligny, inginerul de excepție, a fost membru și președinte al Academiei Române și a încetat din viață în 17 iunie 1925.