“Atunci când tehnologia va înlocui interacțiunea umană, lumea va avea o generație de idioți.” Albert Einstein
Noi am reușit să fabricăm reactoare solare mai mari folosind tehnologia de printare 3D, precum și frunze artificiale care pot să producă gaz de sinteză din dioxidul de carbon și apă.
”Când întru într-o farmacie și văd pe rafturi zeci și sute de produse care au trecut prin mâna mea și am semnat pentru ele, mă bucur că pot să contribui în felul meu la sănătatea publică.”
Crearea CIFRA, singurul centru sub auspiciile UNESCO din toată zona Balcanilor, va permite, aşa cum precizează iniţiatorii, atragerea tinerilor din toată Europa Centrală şi de Est în cercetare ştiinţifică avansată
„Pentru mine e un fel de esenţă a meseriei: un profesor este într-adevăr bun doar în momentul în care reuşeşte să scoată elevi care ajung foarte sus, profesionişti adevăraţi. Tu l-ai pornit, i-ai dat toată baza, l-ai lăsat să gândească şi mintea lui s-a dus, că nu-l poţi opri.“
“În zeci de ani de cercetare, obiectivul suprem a fost conservarea resurselor genetice, timp în care am atras lângă mine tineri care au înțeles importanța acestui demers și care se pregătesc cât pot de bine pentru a contribui la realizarea Băncii de Gene.“
„Creierul reprezintă un sistem computațional impresionant, care utilizează elemente biologice de viteză relativ coborâtă (neuroni) pentru a rezolva în timp real probleme complexe care sunt de fapt imposibil de rezolvat utilizând sisteme artificiale ce operează la viteze mult mai mari.”
”Lucram la Microsoft, în software, și de multe ori mă duceam la culcare la 7 dimineața, după care mă trezeam la 9:55 AM, la 10:00 AM eram în office la meeting, după un sprint cu bicicleta. Nu pot să recomand nimănui un astfel de program.”
„Crezul meu în viață a devenit crearea de valoare (adică inovație) pe baza colaborării dintre oameni diferiți. Un lider nu există fără echipa care îl acceptă ca lider.”
„Misiunea Halucinarium Social Events este de a aduce mai aproape comunitatea tradiţională, mai conservatoare, de noile generaţii excentrice de nativi digitali, contribuind astfel la dezvoltarea armonioasă a comunităţii noastre.”
„Antreprenorii locali trebuie să aibă ambiții globale. România are un capital de talent tehnic validat internațional.”
Nu susţin niciun fundamentalism ştiinţific; pentru mine ştiinţa este acum cea mai riguroasă modalitate de a genera cunoaştere, fără a fi perfectă şi fără a fi probabil nici ultima modalitate de cunoaştere creată de om.
Sunt pasionat de ceea ce fac și consider că asta mă definește. Apreciez simplitatea care rezolvă problemele complexe. Pun accentul pe esență, nu pe aparență. Consider ambiția ca fiind caracteristica mea principală.
Romanian United Fund este cea mai mare rețea a diasporei de filantropi, oameni de afaceri, lideri ai comunității, experți, profesioniști și alți oameni care fac bine în diaspora românească globală.
Mircea Dincă este profesor de chimie, director al laboratorului “Dincă Research Lab” din cadrul Departamentului de Chimie al Universității americane MIT (Massachusetts Institute of Technology),
Liviu Nicolaescu este din 1998 profesor la University of Notre Dame din statul american Indiana.
Adrian Bejan este primul român distins cu Medalia "Benjamin Franklin", decernată de-a lungul vremii unor oameni de geniu ca Nikola Tesla, Thomas Edison, Albert Einstein.
IONUT PANEA Coordonatorul Echipei Naționale de Robotică AUTOVORTEX
Academicianul Nicolae Victor Zamfir a fost directorul general al Institutului Național de Fizică și Inginerie Nucleară "Horia Hulubei".
Basarab Nicolescu este profesor la Universitatea Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca.
Dumitru Dorin Prunariu a devenit în 1981 primul român care a zburat vreodată în spațiul cosmic.
Academicianul Ioanel SInescu a fost rector al Universității de Medicină și Farmacie „Carol Davila” din București