Membru al ilustrei familii Hohenzollern, care a dat Prusiei regi și Germaniei primii împărați, principele Carol s-a născut în 20 aprilie 1839 la Sigmaringen. A studiat la Dresda, Münster și Berlin. În anul 1866, după participarea ca voluntar în armata prusacă în al doilea asalt al Schleswigului, a fost înaintat la gradul de căpitan. A ajuns pe Tronul României susținut de ruda sa pe linie maternă Napoleon III, împăratul Franței, intrând în București în ziua de 10/22 mai 1866. Era Principele Străin dorit de boieri și de popor, care l-a votat în pelebiscitul din aprilie 1866. Om cu vederi liberale a promulgat prima Constituție a României la finele lunii iunie 1866, iar în 9 septembrie 1878 a primit titlul de Alteță Regală. S-a căsătorit în 3 noiembrie 1869 cu Elisabeta de Wied.
Colegiul Național Carol I din Craiova Colegiul Național Carol I din Lugoj Colegiul Național Carol I din Târgoviște Colegiul Național Carol I din Turnu Severin Colegiul Național Carol I din Buzău Colegiul Național Carol I din Pitești Colegiul Național Carol I din Alba Iulia Colegiul Național Carol I din Sighetu Marmației Liceul Teoretic Carol I din Craiova Liceul Teoretic Carol I din Buftea Liceul Teoretic Carol I din Focșani Liceul Teoretic Carol I din Lupeni Liceul Teoretic Carol I din Roșiorii de Vede Liceul Teoretic Carol I din Zalău Liceul Teoretic Carol I din Oltenița Liceul Teoretic Carol I din Slatina Liceul Teoretic Carol I din Râmnicu Sărat Liceul Teoretic Carol I din Otopeni Liceul Teoretic Carol I din Năvodari Liceul Teoretic Carol I din Beiuș Liceul Teoretic Carol I din Caransebeș Școala Gimnazială Carol I din Constanța Școala Gimnazială Carol I din Sibiu Școala Gimnazială Carol I din Tulcea Școala Gimnazială Carol I din Bistrița
Donatori
LOCKET TRADING SRL
0 RON
Axinia Adrian George
0 RON
Membru al ilustrei familii Hohenzollern, care a dat Prusiei regi și Germaniei primii împărați, principele Carol s-a născut în 20 aprilie 1839 la Sigmaringen. A studiat la Dresda, Münster și Berlin.
În anul 1866, după participarea ca voluntar în armata prusacă în al doilea asalt al Schleswigului, a fost înaintat la gradul de căpitan. A ajuns pe Tronul României susținut de ruda sa pe linie maternă Napoleon III, împăratul Franței, intrând în București în ziua de 10/22 mai 1866. Era Principele Străin dorit de boieri și de popor, care l-a votat în pelebiscitul din aprilie 1866. Om cu vederi liberale a promulgat prima Constituție a României la finele lunii iunie 1866, iar în 9 septembrie 1878 a primit titlul de Alteță Regală.
S-a căsătorit în 3 noiembrie 1869 cu Elisabeta de Wied. Carol I a condus armata română în 1877 în războiul de Neatârnare față de Sultan și la 10 mai 1881 a fost proclamat Rege al României. Pe temelia pusă de Cuza a ridicat eșafodajul României Moderne, o sarcină deosebit de dificilă raportată la nivelul de înapoiere a țării. În timpul domniei sale s-a desfășurat răscoala din 1907 pusă la cale de ministrul de externe austriac și s-a adoptat Neutralitatea în războiul dintre Antanta și Puterile Centrale. A decedat în 10 octombrie 1914, în locul său fiind numit rege nepotul Ferdinand de Hohenzollern.