S-a născut în satul Lancrăm din apropierea orașului Sebeș, unde a urmat primele clase la Școal Primară Germană. Și-a continuat studiile la Liceul Andrei Șaguna din Brașov, unde profesa unchiul său, Iosif Blaga și pe cele universitare la Sibiu și Oradea, pe care le-a finalizat în anul 1917.
Aproximativ pe timpul primului război mondial și a păcii de la Versaillles a studiat filosofia și biologia la Universitatea din Viena, unde a obținut titlul de doctor în filosofie. Revenit în România Mare a fost extrem de activ în multiple domenii: ca dramaturg și poet, ca diplomat, publicist, filosof și profesor. Meritele i-au fost încununate cu alegerea de membru al Academiei Române în 1937.
Colegiul Național "Lucian Blaga" din Sebeș, județul Alba; Colegiul Național "Lucian Blaga" din Beiuș, județul Bihor; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Târgu-Mureș, județul Mureș; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, județul Cluj; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Avrig, județul Sibiu; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Blaj, județul Alba; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Sebeș, județul Alba; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Brad, județul Hunedoara. Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Oradea, județul Bihor; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Alba Iulia, județul Alba; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Bistrița, județul Bistrița-Năsăud; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Zalău, județul Sălaj; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Hunedoara, județul Hunedoara; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Câmpeni, județul Alba; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Petrila, județul Hunedoara; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Ocna Mureș, județul Alba; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Marghita, județul Bihor; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Geoagiu, județul Hunedoara. Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Baia Mare, județul Maramureș; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Sfântu Gheorghe, județul Covasna; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Târgoviște, județul Dâmbovița; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din București; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Câmpina, județul Prahova; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Constanța; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Lupeni, județul Hunedoara; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Negrești-Oaș, județul Satu Mare; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj; Liceul Teoretic "Lucian Blaga" din Zărnești, județul Brașov. Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Cluj-Napoca, județul Cluj; Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Oradea, județul Bihor. Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Lugoj, județul Timiș; Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Abrud, județul Alba; Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Beiuș, județul Bihor; Școala Gimnazială "Lucian Blaga" din Șimleu Silvaniei, județul Sălaj.
S-a născut în satul Lancrăm din apropierea orașului Sebeș, unde a urmat primele clase la Școal Primară Germană. Și-a continuat studiile la Liceul Andrei Șaguna din Brașov, unde profesa unchiul său, Iosif Blaga și pe cele universitare la Sibiu și Oradea, pe care le-a finalizat în anul 1917.
Aproximativ pe timpul primului război mondial și a păcii de la Versaillles a studiat filosofia și biologia la Universitatea din Viena, unde a obținut titlul de doctor în filosofie. Revenit în România Mare a fost extrem de activ în multiple domenii: ca dramaturg și poet, ca diplomat, publicist, filosof și profesor. Meritele i-au fost încununate cu alegerea de membru al Academiei Române în 1937. În anul 1948 a fost îndepărtat de la catedră și nu a mai figurat printre membrii noii Academii Socialiste. Se va dedica traducerii lui Faust de Goethe și a operei dramartice a lui Lessing. Poeziile scrise în această periodă au apărut postum.
Marele poet și om de cultură a decedat la 6 mai 1961, find înmormântat în cimitirul din satul natal.