Medic român specialist în gerontologie , Ana Aslan (1897 –1988) este inventatoarea gamei de produse geriatrice Gerovital. Vreme de 30 de ani a fost director al Institutului Național de Geriatrie și Gerontologie din București, timp în care a făcut cercetări privind importanța procainei în ameliorarea tulburărilor distrofice legate de vârstă.

În timpul Primului Război Mondial, Ana Aslan participase activ la îngrijirea soldaților în spitalele militare din spatele frontului de la Iași. În 1919 se întorcea la București, lucrând alături de marele neurolog Gheorghe Marinescu. Încă nu absolvise Facultatea de Medicină. Numele său este legat de aceasta, fiind numită preparator la clinica II din București, condusă de profesorul Daniel Danielopolu, care o îndrumă în alcătuirea tezei de doctorat. Pe lângă o practică spitalicească intensă, Ana Aslan a susținut vreme de mai mulți ani o importantă activitate didactică în cadrul Institutului Clinico-Medical al Facultății de Medicină din București.

De efectele benefice ale tratamentului cu Gerovital au beneficiat numeroase personalități politice și artistice ale vremii, printre care s-au numărat Josif Broz Tito, Charles de Gaulle, Hrusciov, J.F. Kennedy, Charlie Chaplin, Kirk Douglas, Salvador Dali. În colaborare cu farmacista Elena Polovrăgeanu, Ana Aslan a inventat produsul geriatric Aslavital, brevetat și introdus în producția industrială în 1980.

A fost aleasă în 1974 membru titlular al Academiei Române.