Profesorul Gheorghe Buzdugan (1916-2012) a predat cursuri de rezistența materialelor și mecanica teoretică și vibrații mecanice.
Dedicat activitatii stiintifice și profesorale, a proiectat, realizat si inzestrat Laboratorul de Rezistenta Materialelor in noul local al Institutului Politehnic. Totodata, a reusit sa introduca in planul de invatamant al facultatilor de constructii de masini cursul de vibratii mecanice. Rezultatele activitatii sale se regasesc in 104 tratate, monografii si manuale, cu deosebire in cele trei discipline predate la Institutul Politehnic - rezistenta materialelor, mecanica teoretica si vibratii mecanice. Intre aceste contributii remarcabile se afla lucrarile Rezistenta materialelor, Teoria vibratiilor, Masurarea vibratiilor, Fundatii de masini sau izolare antivibratorie, Socuri si vibratii. A editat si publicat in Germania monografia multilingva Moderne Methoden und Hilfsmittel in der Inginieurausbildung. La acestea se adauga numeroase studii si articole publicate in reviste de specialitate.
In anul 1963, Gheorghe Buzdugan a fost ales membru corespondent al Academiei Romane, membru titular in anul 1990 si intre anii 1993 - 1998 a fost presedintele Sectiei de Stiinte Tehnice. In 1992, si-a sustinut discursul de receptie cu tema Probleme dinamice ale mecanicii solidelor deformabile, prezente in scoala romaneasca.
A imbinat armonios activitatile stiintifica, didactica si civica, inclusiv prin indeplinirea cu inalta competenta si responsabilitate a calitatilor de membru de onoare al Asociatiei Generale a Inginerilor din Romania (AGIR) si de presedinte de onoare al Academiei de Stiinte Tehnice din Romania (ASTR).

Sursa: www.agir.ro