Călin Sas este fondatorul SYNAPSE, o platformă participativ-interactivă care împletește evenimente itinerante conexe, ilustrând prin artă, cercetare și sport dinamica noului metabolism socio-economic și impactul acestuia asupra tinerei generații și comunităților locale. 
Synapse este o călătorie emoțională, o experiență fizică și digitală care reflectă dinamismul noului, concepută pentru a însămânța idei și activități care vor fi asumate și dezvoltate în continuare de comunitatea locală. Scopul este de a inspira publicul și comunitățile de afaceri să învețe, să acționeze și să participe la crearea unui trai mai bun, a unui mediu mai bun.
Este inițiatorul laboratorului Halucinarium, care își propune să investigheze potențialul tehnologiei de a crea noi căi inovatoare de exprimare în artă, știut fiind faptul că arta şi cultura unei civilizaţii au prosperat în tandem cu marile descoperiri ştiinţifice.
„Obținută prin conversia secției de asamblare rame relee a Întreprinderii de Semnalizări și Automatizări Feroviare (ISAF), construită în anii ‘70, Halucinarium găzduieste manifestări ale poveștilor desprinse din realitatea de care mulți dintre noi fugim. Proiectele noastre interdisciplinare, în care artişti, designeri emergenţi şi artizani ne oferă o fereastră către o realitate mai profundă a prezentului nostru, au misiunea de a pune în mişcare fluxurile latente de informaţie şi cunoştinţe pentru a contura o nouă filosofie de viaţă” – spune Călin Sas.