Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu au fondat Asociația Dăruiește Viață în 2012 pentru a reforma din temelii sistemul medical românesc. Din donații au construit spitale, camere sterile, săli de operație, compartimente de terapie intensivă, compartimente de transplant celule stem, clinici de radioterapie.
 
Cel mai cunoscut proiect al Asociației Dăruiește Viață e reconstrucția Spitalului bucureștean Marie Curie, drept primul Spital Național de Copii pentru Cancer, Boli Grave și Traumă. Proiectul primului spital construit în România din donații a început în 2015, din dorința de a îmbunătăți condițiile de tratament din Secția de oncopediatrie. Unitatea are nouă niveluri, 187 de paturi și cinci săli de operații. E primul spital de oncologie pediatrică din România, realizat din donațiile a peste 350.000 de persoane fizice și 7.000 de companii, poate cea mai mare comunitate adunată vreodată să facă bine în România. Construirea spitalului, toate echipamentele, plus centrala termică, au costat aproape 43 de milioane de euro. Noul spital va găzdui secțiile de oncologie pediatrică, hematologie, radioterapie pediatrică (prima secție de radioterapie pentru copii din România) chirurgie, neurochirurgie, bloc operator și ATI ale Spitalului de Urgență pentru Copii Marie Curie. Pe lângă acesta, Asociația Dăruiește Viață va construi încă o clădire care va găzdui restul secțiilor din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii Marie Curie, adică ORL, pediatrie, nefrologie, ortopedie, diabet, și care ar putea fi gata în 2027.

Asociația Dăruiește Viață vrea să transforme și clădirea veche a Spitalului Marie Curie în hotel, spațiu de cazare pentru părinți și copii, spațiu de training pentru personalul medical, spațiu de cercetare. Acesta va deveni un campus medical în următorii ani.

„Vrem să fie primul spital în care părintele să aibă certitudinea că a găsit cel mai bun loc în care să-și trateze copilul bolnav de cancer și să nu mai viseze să plece în străinătate. Acesta e visul nostru. Avem o grădină interioară în spital, spațiu de joacă, un cinematograf, o sală radio, vom avea săli de terapie, săli de lectură, săli în care își va putea continua școala și copilul va putea sta alături de părintele lui. Avem primul bloc operator în sticlă pentru reducerea ratelor infecțiilor. Avem un salon de pre-operator și unul de post-operator, pacienții nu mai trebuie mutați în terapie intensivă după operație. Nu există un loc în care copilul bolnav de cancer să poată beneficia de toate tratamentele și de toți medicii la un loc. Acesta este primul spital în care au fost create aceste condiții.” susțin fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.