Dirijor, compozitor, pianist, producător, dar și specialist în IT, Ciprian Costin a reușit să intre în lumea elitelor muzicale de la Hollywood. În proiectul său original și ambițios, ”The Masterpiece Experience”, Ciprian Costin a cuprins muzica unor filme celebre ca ”Gladiator”, ”Inception”, ”Sherlock Holmes”, ”Tree of Life”, ”Dracula”, ”God of Wars” sau ”The Da Vinci Code”. Spectacolul recreează istoria universului pe acordurile titanilor muzicii de film într-o manieră unică, cu ajutorul unei orchestre de peste patruzeci de muzicieni, al unor voci vibrate, al tehnologiei, laserelor și proiecțiilor multimedia. O experiență extraordinară, intensă si foarte emoționantă.

”În 2009, în decembrie, am vazut Star Wars în concert, într-o arenă de 20.000 de persoane, cu Anthony Daniels ca narator. La acea vreme, eram foarte pasionat de muzica lui Hans Zimmer și nu văzusem să fie niciun concert live cu muzica lui. Deci m-am hotărât să organizez eu unul”, povestește Ciprian Costin despre modul cum s-a născut ”The Masterpiece Experience”. 

Ciprian Costin a absolvit ca șef de promoție câte doi și trei ani de facultate, Informatică și Conservator, într-un singur an fizic, pentru că Green Cardul câștigat la Loteria vizelor nu-i mai permitea să rămână în România.
În Statele Unite a absolvit cel mai respectat colegiu de muzică contemporană din lume, Berklee College of Music, secția compoziție muzicală de film, s-a angajat la Microsoft și și-a creat un stil de viață desprins parcă din filmele în care acțiunea este non-stop contra-cronometru. ”Lucram full-time la Microsoft în software și țin minte că destul de multe ori mă duceam la culcare la 7 dimineața, după care mă trezeam la 9:55 AM și la 10:00 AM eram în office la meeting, după un sprint cu bicicleta. Nu pot să recomand nimănui un astfel de program.” - își amintește Ciprian Costin despre perioada în care lucra la Microsoft pentru a-și putea susține financiar proiectul, iar în același timp pregătea și spectacolul. De altfel, producătorul ”The Masterpiece Experience” mărturisește că a avut perioade în care a încercat să doarmă doar patru reprize a câte 30 de minute pe zi.

250 de persoane au colaborat la realizarea primei ediții ”The Masterpiece Experience”, care s-a dovedit un succes: ”Am fost surprins să văd cât de multă lume a fost încântată! Calitatea show-ului nostru a deteminat mai mulți compozitori să înceapă să-și organizeze spectacole live, iar alte organizații existente să insiste mai mult pe nivelul de producție și să folosească muzică de film și trailere în evenimente de largă anvergură. Colaborăm cu Two Steps From Hell din 2012 și în 2014 am lucrat cu Hans Zimmer pentru producția turneului lui de show-uri”, spune Ciprian Costin.