Dana Stan, fondator, CEO și responsabil al departamentului de cercetare din cadrul DDS Diagnostic
 

Dana Stan a absolvit Institutului Politehnic București, Facultatea de Tehnologie Chimică. Este Doctor în Chimie, cu specializare postuniversitara în cercetare-dezvoltare pentru microtehnologie.
 
Are o vastă experiență în domeniul bio-nano-tehnologiei, medicinii de laborator și studiilor clinice. Compania DDS Diagnostic, pe care Dr. Dana Stan a fondat-o în anul 2002, este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor, dedicată performanței și inovării medicale. Metodele sale inovatoare de diagnostic sunt metode la nivel molecular, de mare precizie.

DDS Diagnostic este definiția românească a inovării în domeniul diagnosticului in vitro. Companie 100% românească, este astăzi unul dintre principalii jucători pe piața românească de cercetare-dezvoltare a tehnologiilor de diagnostic de ultimă generație dedicate sănătății oamenilor, fiind specializată în cercetarea multidisciplinară cu accentul pe micro și nanotehnologii, electrochimie, biosenzori și soluții de diagnosticare și testare rapidă și inovarea în domenii precum biologie, biochimie, chimie, medicină, electronică sau software.

DDS Diagnostic este specializată în identificarea, dezvoltarea, realizarea și comercializarea celor mai performante soluții de diagnosticare și testare rapidă, pentru spitale, clinici și laboratoare medicale și are în portofoliu peste 25 tipuri de truse de testare rapidă avizate de Ministerul Sănătății din România, care respectă normele europene de punere pe piață, distribuite în peste 300 de unități medicale și peste 6 milioane de pacienți testați și diagnosticați cu aceste produse. Testele rapide sunt simplu de utilizat, au prețuri decente și o acuratețe foarte ridicată. Efectuarea analizelor în laboratoare de specialitate poate fi un proces de durată și costisitor.

DDS Diagnostic a fost prima companie care a dezvoltat primul autotest antigen COVID. 
Agenții patogeni par că se dezvoltă în paralel cu umanitatea și societatea de consum și de aceea, producătorii de produse biomedicale trebuie să fie mereu cu un pas înainte.

 ”Niciun rezultat bun nu vine din noroc sau la întâmplare” – spune Dana Stan.