Echipa Alphatronic: Ciornai Alexandru, clasa a 11-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Grădinaru Răzvan-Andrei, clasa a 11-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Cocârlă Tudor, clasa a 8-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Covaciu Andrei, clasa a 12-a Liceul de Informatica ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Covaciu Andrei, clasa a 12-a, Liceul de Informatică ”Tiberiu Popoviciu”, Cluj-Napoca, Maier Tudor, clasa a 9-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Gaghi Nina, clasa a 10-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Manyet Sofia, clasa a 10-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Șerban Alexandra, clasa a 10-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Ganea Emma, clasa a 10-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Singh Arshpreet, clasa a 11-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Kudo Taishi-Antaeus, clasa a 11-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Cristureanu Alexandra, clasa a 10-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Orsi Sakura, clasa a 9-a, Transylvania College, Cluj-Napoca, Ciornai Sofia, clasa a 9 -a, Liceul de Arte Vizuale “Romulus Ladea”, Cluj-Napoca
Mentori: Flaviu Cherecheș, Gabriela Iușan
Alphatronic, echipa de robotică a Transylvania College Cluj, a reușit să obțină un loc 2 și să bată un record mondial la Campionatul de Robotică FIRST 2025, care a avut loc în perioada 16-19 aprilie în Huston, Statele Unite ale Americii. Munca lor intensă, inclusiv nopțile petrecute la școală pentru a îmbunătăți robotul pe care l-au creat, a fost răsplătită.
La acest concurs au participat 256 de echipe din peste 30 de țări.
Cei 14 elevi clujeni care formează echipa de robotică Alphatronic
s-au calificat la prestigiosul concurs de robotică pentru liceeni din SUA după ce au devenit primii campioni naționali din regiunea de Nord, câștigând FIRST Tech Challenge România. Clujenii nu au pierdut nicio “partidă” de la competiția regională.
Robotul Optimus Prime a fost construit manual, 90% din componente.
„Am început să lucrăm la robotul cu care participăm în competiția FIRST Tech Challenge organizată în România de Asociația Nații prin Educație, încă de când a apărut tema jocului în luna septembrie. De atunci am lucrat mii de ore făcând brainstorming, design 3D, asamblare și programând robotul. Încă de la națională, după ce am câștigat finala și am obținut cel mai bun premiu, am fost încrezător pentru ultima etapă din Houston. La etapa mondială am avut unul dintre cei mai consistenți roboți și printre primii trei cei mai buni din toată lumea pe toate task-urile jocului. Acest lucru ne-a ajutat să câștigăm Design Award 1, să fim finaliștii diviziei noastre, divizia Edison, și deținători ai recordului mondial
. Avem multe planuri vara aceasta. La finalul lunii iunie vom participa la cel mai prestigios concurs off-season, Maryland Tech Invitational din Washington DC, unde doar 5 cele mai bune echipe vor concura, împreună cu încă aproximativ 50 de echipe din toată lumea. Este un concurs pe bază de invitații în urma unui meci solo cu robotul filmat de noi și trimis organizatorilor, iar în prezent deținem al doilea cel mai mare scor din lume. De asemenea, în timpul verii vom participa la alte competiții off-season organizate în România, vom antrena noua generație a echipei și vom continua să organizăm activități STEM în comunitatea noastră” declară Răzvan Grădinaru, lider tehnic al Alphatronic.