Florin Păun este director de inovare, coach de antreprenoriat și teoretician al evoluției modelelor și instrumentelor de inovare pentru practică. Activitatea sa științifică a câștigat recunoaștere la nivel mondial și a pus în lumină apariția unui nou model francez de inovație, dar a completat și teoriile a doi câștigători ai Premiului Nobel (Stiglitz, J., Sen. A) după ce le-a aplicat și adaptat la procesele extrem de colaborative, precum inovaţia.

Experiența sa profesională include: fondator al Agilising Innovation, director de inovare la AKKA Group, director adjunct de inovare la ONERA, Laboratorul Aerospațial Francez și director de strategie și dezvoltare la Polul Competitiv SAFE – regiunea PACA din Franța. În prezent antreprenor și Business Angel, Dr. Florin Păun este fondator al Start-up-ului și al Consultanței CELIDEA. Dr. Paun predă propriile metode de inovare în programe internaționale de MBA și Master la ISAE, Ecole de l'Air, ENAC, ESEO, Toulouse Business School. Strategiile și instrumentele sale urmăresc să sprijine crearea valorii comune între laboratoarele de cercetare, IMM-uri, multinaționale, clustere și regiuni.
 
Fost olimpic la fizică în lotul 1987, apoi student al Facultății de Aeronave din București, Florin Păun a plecat în ultimul an de studii la celebra École Poly­technique, într-un schimb de experiență. A ajuns să aprofundeze ingineria aerospațială printr-un doctorat la Universitatea „Paul Sabatier“– ISAE, iar mai târziu s-a specializat în management şi leadership la MIT Sloan, Boston.

După 10 ani ca director adjunct de inovație industrială la ONERA (Oficiul Național pentru Studii și Cercetare Aerospațială) și activitate sub tutela Ministerului Apărării din Franţa prin Delegația Generală de Armament, Florin Păun a acceptat un post de Manager la JEDI (Joint European Disruptive Initiative), iniţiativa franco-germană de a construi o agenţie similară cu celebra DARPA din SUA, dar în variantă europeană. JEDI își propune să schimbe modul de a finanța inovația în Euro­pa pentru a recâștiga Suveranitatea Tehnologică pierdută de Europa în ultimii ani. Finanțarea se realizează pe baza excelenței, fără a lua în cal­cul un consens între experți sau necesitatea unui retur geografic. Florin Păun este Program Manager la JEDI, calitate în care contribuie la selecția programelor care vor fi finanțate.

„Crezul meu în viață a devenit crearea de valoare (adică inovație) pe baza colaborării dintre oameni diferiți. Un lider nu există fără echipa care îl acceptă ca lider. „Un profe­sionist trebuie să se instruiască permanent fiindcă ceea ce știm astăzi poate mâine trebuie schimbat. Așadar, adaptabilitatea e o calitate esențială pentru un bun profesionist, de pe orice meleaguri, la fel și dorința de a învăța în permanență și de la oricine din jur. Un Om nu devine Om decât prin cei care îl înconjoară... La urma urmei, aceasta este singura bogăție.”
„Am învățat de la Mamadou (om de serviciu) că nimic nu se face dacă Dumnezeu nu o vrea…”