Rhythm Touch propune o brăţară smart pentru persoane cu deficienţe de auz care transformă muzica în vibraţii, astfel incât să poată să participe la evenimente care implică muzică, la festivaluri, la concerte. Brăţara are un microfon care captează muzica din exterior, sunetul e procesat şi după trimis la nişte motoraşe care vibrează pe ritmul muzicii. Scopul este incluziunea.
Brăţara se află la a patra iteraţie şi a căştigat marele premiu al ediţiei din 2024 a programului de accelerare Innovation Labs. „Primul prototip a fost de fapt format din nişte motoraşe foarte mari, cilindrice, legate cu o aţă pe mână, acela a fost primul prototip Rhythm Touch. După aceea am încercat să-l îmbunătăţim din ce în ce mai mult, am ajuns la o versiune mai mică şi aceasta este a patra iteraţie, care are măcar o carcasă, nu se mai văd fire, nu se văd componente, este destul de aspectuoasă, dar lucrăm acum la un alt prototip mult mai îmbunătăţit, care o să arate mult mai bine“ – spune Mărioara Mihali. O nouă versiune va fi testată la festivalul Untold.
„Innovation Labs a fost o experienţă foarte bună, am învăţat foarte multe lucruri. Ştiam partea tehnică, am mai avut legătură cu produse de genul, am studiat la facultate, dar despre zona asta de business, marketing, tot ce ţine de un startup şi zona antreprenorială, nu ştiam nimic. Pe parcursul programului am învăţat foarte multe, am cunoscut foarte mulţi oameni, experţi în domeniu dispuşi să ne ajute să ne explice, să ne ia pas cu pas ca să ajungem să învăţăm şi să ştim să luăm deciziile cele mai bune pentru startup-ul nostru“- precizează Mărioara.
"Avem o cunoștință care este surdă și căreia îi place să se uite la videoclipuri muzicale. Imită gesturile dansatorilor și am vrut să îi oferim o experiență cât mai autentică a muzicii și de aici a plecat ideea noastră. A fost clientul nostru numărul unu", spune Ioana.
Pentru prima dată în România într-un cinematograf din Cluj, persoanele cu deficiențe de auz au putut”simți” filmele și spectacolele. La Cinema Teatru ”Florin Piersic” Rhythm Touch le-a pus la dispoziție spectatorilor brățara care transformă sunetul în vibrații percepute pe piele, oferind astfel persoanelor cu deficiențe de auz o nouă modalitate de a experimenta muzica și sunetele din jur.
Rhythm Touch a fost gândită, în prima fază, pentru a fi închiriată de persoanele cu deficiențe de auz la festivaluri, urmând apoi să fie produsă într-un număr cât mai mare ceea ce va face posbilă distribuția în magazine spre vânzare.