Mihai Lehene s-a născut la Zalău, într-o familie care l-a încurajat mereu să își urmeze pasiunea. Imediat după obținerea licenței de la ASE, a deschis în București, împreună cu prietenii, o firmă de software care a eșuat. Confruntarea cu obstacolele, din care a ieșit întărit, stă la baza succesului actual. „În viață am avut parte de mai multe astfel de situații de maximă răscruce, care ar fi putut merge aleatoriu împotriva sau în favoarea mea. Nu aș fi fost în situația în care sunt astăzi dacă nu s-ar fi întâmplat și nu aș fi avut șansele pe care le-am avut. Sunt o persoană obișnuită, care s-a bucurat de foarte mult noroc.”

În final, a venit în SUA la o specializare, bazându-se pe sprijin din partea nașilor săi. La sfaturile unei verișoare, a aplicat la o casă de brokeraj în „high frequency trading” (HFT), unde a fost imediat plătit dublu și unde a rămas loial 15 ani, construindu-și propriul portofoliu de investiții în imobiliare și ca „angel investor” în afaceri incipiente cu risc mare. Investițiile i-au permis stabilirea propriei companii. Implicarea lui Mihai în organizarea și reprezentarea comunității românești a început imediat ce s-a mutat în America, în 2001. Mai întâi ca fondator al unuia dintre primele grupuri online ale comunității românești din Chicago, cu 3.000 de membri. Apoi, în calitate de membru fondator și director al Round Table Society NFP, o organizație nonprofit cu sediul în Chicago, care a promovat cultura românească și a susținut tradițiile românești și a oferit servicii comunitare, un festival de film și a organizat evenimente culturale și tradiționale în Chicago între 2003 și 2012. Când RTS sa închis, fondurile rămase de aproximativ 13.000 de dolari au fost donate unui orfelinat din România.

În al treilea rând, în calitate de fondator al romanilachicago.org, un site web de director gratuit asemănător „lista lui Craig”, care listează mii de întreprinderi mici și inițiative, precum și liste de locuri de muncă din comunitatea românească. La apogeu, înainte de apariția Facebook, rețeaua includea romanilanewyork, romanilahouston, romanilalosangeles și altele și a deservit peste 30.000 de utilizatori în Statele Unite. În 2018, Mihai a început să facă voluntariat ca membru al Ro100, o platformă de implicare civică, care a constituit ulterior fundația pentru crearea Fondului Român Unit.

RUF este o organizație de strângere de fonduri care se concentrează pe furnizarea de finanțare organizațiilor nonprofit și inițiativelor de bază în comunitățile românești din Statele Unite și România, construind în același timp cea mai mare rețea a diasporei de filantropi, oameni de afaceri, lideri ai comunității, experți, profesioniști și alți oameni care fac bine în diaspora românească globală. În 2019, Mihai a devenit cel mai mare susținător financiar al Fondului Român Unit, cu un angajament financiar minim pe 5 ani de 250.000 USD. El este directorul executiv și președintele Consiliului de administrație al RUF.

În 2021, Mihai a transformat în realitate ideea ROCO, primul Centru Comunitar din Chicago cu o bază completă susținută de comunitate, fără afilieri religioase și politice. ROCO este în prezent în construcție și va fi lansat in 2022. În 2022, a devenit membru fondator al Fundației pentru Comunitatea Română din Chicago, o coaliție largă de sprijin a comunității din Chicago, inclusiv sprijinul afacerilor locale, artiștilor, bisericilor și liderilor comunității locale. Mihai a participat la olimpiada de matematică și informatică din România, cu 3 premii naționale în palmares. Pe baza expertizei și experienței sale, din 2014, Mihai predă Matematică, Informatică, Animație pe computer, Design de jocuri pe computer și Educație financiară copiilor între 7 și 18 ani, la biblioteci și școli publice locale, iar în prezent ca parte a Centrul de învățare al RUF. Mihai este, de asemenea, fondatorul Centrului de Învățare al RUF, o platformă de predare online și offline care oferă tehnologie și resurse financiare, o metodologie de predare și programe gratuite pentru profesori din toate cele patru colțuri ale Statelor Unite și Canadei, cu cursuri săptămânale de luni până sâmbătă.