ȘTEFAN IARCA fondatorul RAYSCAPE

Startup-ul Rayscape, fondat de o echipă de studenți la Timișoara, a lansat o platformă de soluții pentru medicii radiologi, care îi ajută în analiza și interpretarea imaginilor medicale. „Am început călătoria RAYSCAPE în 2018 cu un scop precis: să generăm un impact pozitiv în lume. De atunci, ne-am străduit să facem sistemul de sănătate mai inteligent cu ajutorul tehnologiei, mai exact prin oferirea de instrumente precise pentru analiza imaginilor medicale. Motto-ul nostru este: Nu ratezi nimic. Vezi tot”, spune Ștefan Iarca, CEO Rayscape.

Rayscape folosește inteligența artificială pentru analiză imagistică și este folosit, în prezent, de peste 100 de instituții publice și private din România, Polonia, Ungaria, Slovacia și Croația.

Startup-ul a fost fondat de echipa Mindfully Technologies, de la Universitatea Politehnică Timișoara, formată din studenții Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Ștefan Iarca şi Andrei Tenescu, sub coordonarea profesorului Sebastian Fuicu. În 2018, cei 4 studenți au obținut investiții de la un angel investor, Ciprian Man, și de la fondul de investiții GapMinder, care au intrat în firmă ca asociați.

În continuare, Rayscape va dezvolta algoritmi de inteligenţă artificială dedicaţi analizei imagistice. Compania păstrează în portofoliu său cele două produse existente dedicate analizei radiografiilor de torace şi analizei CT-urilor de plămâni şi plănuieşte dezvoltarea de noi produse dedicate imagisticii oncologice.

„Am început deja demersurile către zona oncologică prin dezvoltarea produsului dedicat CT-urilor de plămâni, acesta fiind capabil să detecteze, să măsoare şi să urmărească evoluţia nodulilor pulmonari, toate aceste caracteristici fiind extrem de importante în detecţia timpurie şi monitorizarea pacienţilor cu cancer pulmonar. Rayscape va continua această linie de business, îmbunătăţind produsele existente şi având în plan dezvoltarea de noi produse ce vor putea fi folosite în tratarea şi monitorizarea pacienţilor oncologici.”