Vlad Gabriel Ristache 

Absolvent al Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” Bucureşti, este student în anul I la Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila din București și la Facultatea de Chimie a Universității București, alegând să rămână în România, deși ar fi putut merge la orice universitate prestigioasă din lume, în baza rezultatelor absolut remarcabile obținute la Olimpiadele internaționale de chimie.

350 de elevi din 89 de țări au participat la Olimpiada Internațională de Chimie 2023, care s-a desfăşurat în perioada 16-25 iulie 2023 în Zurich (Elveţia), fiind organizată de celebra Universitate Politehnică ETH. Vlad Gabriel Ristache a obținut Medalia de Aur la această prestigioasă competiție, anul trecut obținând Medalie de bronz, ceea ce reprezintă o performanță absolut remarcabilă.

Profesorul academician Marius Andruh, coordonator al lotului, a declarat că elevii români s-au pregătit într-un timp scurt pentru această competiție, însă nimic nu i-a oprit să se întoarcă în țară cu medalii: "Subiectele au fost frumoase și este mare lucru, pentru că în alți ani sunt grele și atât. În acest an au fost și grele, și frumoase, copiii au avut ce să învețe din ele. Au fost puși să gândească și să se vadă modul în care gândesc, nu doar ce știu teoretic. Ai noștri au făcut față și părții practice, pentru că sunt bine pregătiți în laboratoarele noastre, chiar dacă într-o perioadă scurtă de timp", a declarat profesorul.