0%
Situat pe Str. Episcopiei nr. 1-3, colţ cu Calea Victoriei, în apropierea Ateneului Român, a Palatului Regal şi a Pieţei Revoluţiei, este unul dintre cele mai importante şi prestigioase puncte de reper ale oraşului Bucureşti, cu o istorie de peste un secol.
A fost construit între 1912-1914, după planurile arhitectului francez Theophile Bradeau. A fost prima clădire cu mai multe etaje din Bucureşti, folosind tehnica betonului armat. Când s-au finalizat lucrările, avea 149 de camere şi 10 apartamente decorate în stilul Ludovic al XIV-lea, în timp ce restaurantul a fost amenajat la parter, cu o sală în stil baroc. Era unul din cele mai luxoase locuri din Bucureşti, recunoscut pentru recepţiile şi ceaiurile dansante. Două dintre punctele de atracţie ale hotelului de-a lungul timpului şi cele mai importante semne de indentitate ale acestuia - Barul englezesc şi sala ''Le Diplomate" - sunt, în continuare, parte integrantă a Athénée Palace.
În 1937, hotelul a fost modernizat după planurile arhitectului Duiliu Marcu, care a ales un aspect mai simplu, art deco.
Hotelul a fost renovat imediat după război însă a fost naționalizat în 1948 de regimul comunist proaspăt instaurat.
Datorită marelui flux de clienţi, în anii 1964-1966 s-a adăugat hotelului o nouă aripă, de-a lungul Căii Victoriei. Cutremurul din 1977 a afectat puternic clădirea, fiind necesară o renovare, care a avut loc în anul 1983.
Parte din grupul ANA Hotels, hotelul funcționează de la 1 ianuarie 2023 sub celebrul brand InterContinental.
Unul dintre cele mai sofisticate repere ale Capitalei, găzduind sute de evenimente istorice, hotelul începe, așadar, un nou capitol de viață vibrantă și strălucitoare, deschizând o nouă eră a rafinamentului în industria ospitalității de lux din România.