Templul Coral este cel mai mare lăcaș de cult mozaic din București.
Construirea templului s-a făcut la inițiativa lui Isaac Leib Weinberg, un evreu polonez din București, unul dintre liderii organizației "Comunitatea Cultului Israelit Modern” din București. A fost construit în 1866, în stil arhitectural neo-maur și este o replică fidelă a splendidei sinagogi Leopoldstädter Tempel construită în 1858 în Viena. Templul a fost inaugurat la 6 iulie 1867.
În decursul timpului, templul a suferit intervenții de restaurare care i-au modificat expresia arhitecturală. În anul 1932, s-au desfășurat lucrări de extindere, după planurile arhitecților Iuliu Leoneanu și Grigore Hirs, alături de inginerii C.I. Flachs și Maximilian Marcus. S-a construit o nouă aripă care avea la parter o sală de conferințe și festivități și o cameră a slujitorilor de cult, iar la etaj muzeu, arhiva și biblioteca. Afectat de cutremurul din 10 noiembrie 1940, templul a fost devastat de legionari în ianuarie 1941, necesitând lucrări de consolidare și reparații. Edificiul a fost complet renovat în 1945, cu materiale mai modeste..
Începând cu anul 2008, s-au desfășurat noi lucrări de consolidare, conservare și restaurare.
Templul Coral are peste 150 de ani de istorie, dar cea mai veche menţiune în documentele oficiale de curte despre evreii din Bucureşti datează din secolul al XVI-lea. Sanctuarul sinagogii este constituit de aron hakodeș, locul în care se află rolele (sulurile) cu textele sfinte.
Sinagoga este un spațiu dedicat rugăciuni, citirii Tanah-ului (Biblia ebraică completă care include și Tora), studierii și întrunirii membrilor comunității. Sinagoga este condusă de un rabin și reprezintă pentru evrei ceea ce parohiile (bisericile) reprezintă pentru creștini.