Voluntariat

Voluntariatul în proiectul Patrimonium este un segment extrem de important, pentru că poate implica comunități întregi, amplificând gradul de coeziune și de conștientizare a apartenenței, prin respectul față de istorie și de moștenirea culturală.
 
În funcție de abilitățile tale și de interese, voluntariatul poate implica diverse sarcini, precum:

-      Colectare de informații: Poți ajuta la cercetarea și colectarea de informații despre obiectivele de patrimoniu, contribuind la crearea unui conținut informativ și interesant pentru utilizatori.

-      Producție de conținut: Dacă ai abilități în domeniul creației de conținut, poți contribui la realizarea filmelor documentare sau la scrierea textelor informative despre obiectivele de patrimoniu.

-      Dezvoltare tehnică: Dacă ești implicat în partea tehnică a proiectului, poți să contribui la dezvoltarea și îmbunătățirea aplicației, adăugând funcționalități noi sau optimizând experiența utilizatorilor.

-      Fotografierea acestor obiective cu aparat profesional sau cu drona.

-      Promovare: Ai posibilitatea să te implici în activități de promovare a aplicației, astfel încât să atragi un număr cât mai mare de utilizatori și să crești gradul de conștientizare cu privire la importanța patrimoniului cultural.

-      Interacțiune cu Comunitatea: Implicarea în activități care implică interacțiunea cu comunitatea poate fi esențială pentru a obține feedback și pentru a face ajustări în funcție de nevoile utilizatorilor.
 

Voluntariatul într-un astfel de proiect aduce satisfacția personală de a contribui la ceva cu adevărat valoros pentru societate și poate oferi oportunități de învățare și dezvoltare a abilităților în diverse domenii. Este o modalitate minunată de a împărtăși pasiunea pentru patrimoniu și pentru tehnologie cu ceilalți.